Heyvanlar haqqında

Heyət Eurypygiformes

Pin
Send
Share
Send


Zahirən kagu uzun qırmızı ayaqları və yumşaq rəngi ilə bir qarışığı xatırladır (lakin bu uzun müddətdir Vinçaya aiddir). Bu quş təkcə quruda yaşayan həyat tərzi keçirmir, ümumiyyətlə qanadlarını "təyin edilmiş məqsədlər üçün" istifadə etmir, baxmayaraq ki, bunlar əlbəttə ki, meşə yamaclarından keçməyə kömək edir və müxtəlif nümayişlərdə də istifadə olunur. Kagu istəksiz şəkildə havaya qalxır, yerli sakinlər uçmağın necə olduğunu bilmirlər. Kagu ölçüsü bir ev toyuqunun ölçüsünə yaxındır və uzunluğu 55 sm və çəkisi 700 ilə 1100 q-dır.Mühərrik meşə zibili, kül boz və ya az qala ağ olması üçün qeyri-adi dərəcədə parlaqdır, kişi və qadın eyni rəngdə olur. Kaguun başında sakit bir vəziyyətdə quş tacın üstünə basaraq həyəcanlı, qorxunc şəkildə düzəldilmiş tüklü bir toxuma var. Kaqu tumurcuqundakı burun boşluqları, başqa quşların olmayan xüsusi qalxanlarla örtülmüşdür və bu, yazı yazmaq üçün gamanı dərin yerə atmağa imkan verir. Bu nadir gizli quşlar qurdlar, mollyuskalar, böcəklər və onların sürfələri, örümcekler və millipedeslərlə qidalanırlar, lakin onlar kiçik onurğalıları, məsələn, kərtənkələləri yeyə bilərlər. Kagu səsi də qeyri-adi - qabıqlı və ya sakit bir səs eşidir. Kagu gecə aktivdir, gün ərzində sığınacaqlarda oturmağı üstün tuturlar.

Damazlıq

Bu quşlar uzun illər davam edən daimi cütlüklər təşkil edir və ərazini il boyu 10-30 hektardan qoruyur. Kagu yuvası çox sadədir və bir dəstə yarpaqdan ibarətdir. Debriyajda yalnız bir yumurta var, bunlarda kişi və qadın 33-37 gün ərzində növbə ilə böyüyür. Əsirlikdə quşlar orta hesabla 30 il, təbiətdə ən az 15 il yaşayırlar. Yetişən balalar valideynlərinin ərazisində çox uzun müddət, 6 ilədək qala bilər. Valideynlər yumurtalarını böyütmələrinə kömək etmirlər, lakin çox vaxt ərazilərinin qorunmasında iştirak edirlər.

Varlığa təhlükə

Hal-hazırda quşlar yalnız adaların dağ meşələrində sağ qalmış, düzənliklərdə ağacların kütləvi şəkildə kəsilməsi səbəbindən praktik olaraq yox olmuşlar. Kagu nəsli kəsilmək təhlükəsi ilə yaşayır, yaşayış yerlərinin əsas ərazisində - Riviere Bleue əyalətində - 1998-ci ildə onların əhalisi təxminən 300 yetkin idi və bu bölgədən kənarda, 1991-1992-ci illərdə 491 quş olmuşdur.

Kagu populyasiyasının kəskin azalmasının amillərindən biri, quş ovlayan və ya yumurtalarına qidalanan insanlar tərəfindən təqdim edilən it, pişik, siçovul və donuz hesab olunur. Kagu, təhlükə altında olan növlər kimi tanınır və nəsli kəsilməkdə olan növlərlə beynəlxalq ticarət haqqında CITES Konvensiyasına daxil edilmişdir.

Videoya baxın: Cavad Heyət (Sentyabr 2020).

Pin
Send
Share
Send